Vertical Content Marketing

26.05.2021

Vertical Content Marketing - 6 motive pentru a paria pe formatul vertical

De ce să creăm conținut vertical? Să începem de la început: definiția. Un conținut este vertical atunci când utilizatorul poate fi bucurat de o poziție verticală. Simplu, nu-i așa? Poate că o întrebare mai potrivită ar fi: "De ce este atât de la modă acest format?". Iată 6 motive bune.

SMARTPHONE. Un studiu recent arată că oamenii folosesc smartphone-uri în orientare portret 94% din timp. Și de aceea mărcile s-au adaptat la această tendință prin crearea de conținut ad hoc pentru vizualizare verticală. Știu că publicul lor este acolo: pe smartphone.

PRINCIPALELE PLATFORME. Printre pionierii formatului vertical ne amintim de Pinterest, care a catalogat mult timp imagini verticale, fotografii și videoclipuri și Snapchat, care cu Stories a diseminat în continuare acest format, până la Stories of Instagram și Facebook, Skype Highlights, Medium Series sau Starea WhatsApp. Iar utilizatorii, în special cei mai tineri, apreciază!

MAI MULTE VIDEO. În întreaga lume, aproximativ 75% din videoclipuri sunt concepute pentru vizionare mobilă. Un fapt interesant se referă, de exemplu, la videoclipurile verticale ale Facebook, care generează de 4 ori mai multă implicare decât videoclipurile orizontale (nimănui nu îi place să-și întoarcă smartphone-ul pentru a vedea o fotografie sau un videoclip pe ecran complet).

PUBLICITATE '. Formatul vertical îmbunătățește experiența utilizatorului. Există mai puține elemente de distragere a atenției și atenția este mai mare. Acesta este motivul pentru care reclamele verticale sunt mai eficiente, mai atractive și "naturale". Povestirile Instagram, de exemplu, au o rată de clic foarte ridicată pe CTA, de la 15 la 25%. Procentul indică persoanele care "glisează în sus" în Povești pentru a accesa un site web sau pentru a vizualiza un videoclip sau o pagină de destinație.

INFOGRAFIE. Infografiile sunt reprezentări, deosebit de apreciate în format portret. Unele date arată că pe Twitter, infografiile verticale au o rată de cotă cu 28,9% mai mare decât cele orizontale și cu 40% mai mare pe site-urile web sau pe bloguri.

CELE MAI BUNE Storytelling. Poveștile (indiferent de platforma aleasă) triumfă în format vertical; utilizatorii le percep ca fiind mai autentice, deoarece transmit naturalețe și transparență. Aceste caracteristici fac publicul să le aprecieze mai mult.

Poveștile și videoclipurile verticale sunt mai atractive din punct de vedere vizual, până la punctul în care rata de finalizare a depășit 90%. Prin urmare, un videoclip vertical este mai probabil să fie afișat până la capăt decât un videoclip în format orizontal.

Marketing Digital Mobil SRL