TikTok:5 caracteristici ale rețelei sociale care reușește în rândul tinerilor

16.06.2020

2019 a fost anul decolării rețelei de socializare TikTok, care are deja peste 1 miliard de utilizatori și vă permite să creați, editați și partajați videoclipuri scurte.

Deși potențialul său este clar, el are încă unele limitări, de exemplu securitatea datelor utilizatorilor, deoarece aplicația are mai multe vulnerabilități.

Ce se va întâmpla în viitor cu TikTok? Va fi noua rețea socială de modă? Va trebui să așteptăm să știm dacă este o modă bruscă sau dacă va deveni ceva important. Iată cinci puncte pentru a-l cunoaște mai bine:

1. Istorie. TikTok este evoluția aplicației muzicale pentru adolescenți Musical.ly, pe care compania chineză de tehnologie ByteDance a cumpărat-o în 2017 pentru aproximativ 1 miliard de dolari. În 2018, ByteDance a fuzionat această platformă cu Douyin, care este numele chinezesc TikTok și care înseamnă "agitați muzica".

2. Public tanar. Majoritatea utilizatorilor care gestionează conținut pe această rețea socială au între 16 și 24 de ani. Sunt post-milenare sau generația Z, iar majoritatea, femei (55%). Prima sa piață este India.

3. Muzică. Coregrafii sau redări ale melodiilor de succes sunt cele mai populare conținuturi de pe TikTok (multe dintre videoclipurile încărcate sunt filmate în modul selfie), iar unul dintre punctele sale forte este că platforma se integrează foarte bine cu alte rețele de socializare, precum Instagram sau Youtube.

4. Viral. Ce face ca videoclipurile să devină viral atât de rapid pe TikTok? Un punct important este că aplicația este foarte ușor și rapid de utilizat; și vă permite, de asemenea, să creați videoclipuri de sincronizare a buzelor de la 3 la 15 secunde și videoclipuri scurte de la 3 la 60 de secunde, ceea ce atrage multă atenție din partea adepților dvs. și favorizează diseminarea lor.

5. Spontan. Multe persoane etichetează această rețea socială drept goală și superficială, datorită conținutului care este de obicei distribuit. Sunt videoclipuri expresive, simple și, mai ales, originale.

Marketing Digital Mobil SRL