Pozitionare prin Google My Business

28.07.2020

Știți cum să vă îmbunătățiți poziționarea în Google My Business?

Sfaturi pentru optimizarea fișierului Google My Business

Dacă doriți ca potențialii dvs. clienți să își găsească afacerea atunci când aceștia caută servicii sau produse precum cele pe care le oferiți, veți fi interesat să citiți această postare în care vă spunem cum să ieșiți în evidență pe internet printr-o poziție bună în Google My Business

Ce este Google My Business?

Google My Business este o platformă Google care este special concepută pentru întreprinderile locale pentru a avea vizibilitate pe internet.

Unii oameni consideră că este o rețea socială, deoarece vă permite să interacționați cu alți utilizatori și să partajați publicații, dar adevărul este că merge mult mai departe: este o platformă care permite companiei dvs. să apară pe Google Maps atunci când utilizatorii caută o afacere ca a voastră. .

Cu un profil optimizat Google My Business, puteți ieși în evidență pe harta Google, deoarece puteți vedea următorul exemplu: când cineva caută cuvântul "papetărie", întreprinderile din apropiere, cu cele mai bune profiluri My Business, apar evidențiate și cel mai Este probabil ca utilizatorul de Internet să observe unul dintre ei.

Dar acest lucru nu este totul, Google My Business colectează o mulțime de informații despre afacerea dvs., făcând utilizatorii să poată vedea fotografii sau videoclipuri ale acesteia, să-și cunoască orele, datele de contact și serviciile și ofertele.

În momentele coronavirusului, este un instrument perfect pentru a oferi informații actualizate potențialilor clienți, partajarea noilor planificări pe această platformă, informarea despre protocolul de securitate care se aplică sau răspunde la întrebările lor. În acest fel, consumatorii vor avea asigurarea că, mergând la afacerea dvs., vor găsi ceea ce caută.

Nu putem uita că această platformă permite, de asemenea, primirea și gestionarea recenziilor clienților, lucru care, după cum vom vedea, are o pondere foarte importantă în poziționarea în Google My Business.

Cum funcționează Google My Business.?

Google My Business este un instrument Google gratuit pentru întreprinderile locale. Acesta grupează unele funcții ale Google Maps și defunctul Google Places pentru a permite companiilor să își înregistreze afacerea pe harta Google și să le administreze informațiile, dar are și un spirit de colaborare, astfel încât alți utilizatori pot participa și ei, încărcând fotografii, scriind recenzii. sau răspunzând la întrebări de la terți.

Pentru a crea un fișier Google My Business, tot ce trebuie să faceți este să accesați www.google.es/business și să completați cu atenție detaliile companiei dvs., cum ar fi numele, locația, zonele de servicii (puteți marca o rază în jurul companiei sau domenii specifice pentru care furnizați serviciul) și informații de contact (telefon, site web, adresă ...).

Trebuie remarcat faptul că platforma nu este valabilă doar pentru întreprinderile fizice: puteți crea, de asemenea, un fișier bifând opțiunea "Ascunde adresa mea (nu un magazin)" pentru servicii locale acasă, cum ar fi instalatori, tehnicieni de instalare etc.

După completarea profilului companiei, Google va trimite o carte cu un cod la adresa introdusă pentru a verifica dacă aceasta este reală. Când acest lucru este verificat, puteți începe să optimizați profilul pentru a obține o poziționare mai bună în Google My Business.

Cu toate acestea, trebuie să rețineți că orice utilizator poate sugera o modificare făcând clic pe mesajul "sugerează o modificare" pe care îl vor vedea în profilul de afaceri. Prin urmare, ar trebui să verificați dacă informațiile nu au fost modificate prin conectarea frecventă la Google My Business sau să lăsați pe cineva să asigure veridicitatea datelor pentru dvs.

Cum să îmbunătățesc poziționarea companiei mele Google My Business?

Optimizarea profilului sau fișierului Google My Business (cu fotografii, videoclipuri, publicații ...) vă va îmbunătăți poziționarea, așa cum vom vedea mai jos. Există însă două elemente fundamentale pe care dorim să le evidențiem, deoarece acestea vor fi esențiale pentru a ieși în evidență împotriva concurenței.

Primul dintre acestea este consistența datelor . Detaliile de contact care apar în fila My Business pe Google trebuie să fie aceleași cu cele care apar pe site-ul corporativ. De asemenea, ele trebuie scrise în același mod (fără errate sau prescurtări). Coerența datelor se numește consistență NAP și este esențială pentru SEO local .

Al doilea dintre factorii care trebuie luați în considerare este realizarea unei categorizări corecte a afacerii . De asemenea, este esențial să adăugați cuvinte cheie pe care potențialii dvs. clienți le pot căuta. Continuând cu exemplul de papetărie, unele cuvinte cheie pe care clienții dvs. le-ar putea căuta ar putea fi "rechizite de birou" sau "fotocopii", dacă oferiți acest serviciu.

Sfaturi pentru optimizarea fișierului Google My Business

Include toate informațiile posibile. ore, site web, telefon (cu prefix local), descrierea afacerii ...

Încărcați un tur virtual și / sau imagini geolocalizate. Filele My Business pe Google cu imagini și tururi virtuale primesc mult mai multe clicuri.

Funcția rezervări. Dacă afacerea dvs. funcționează cu rezervări, puteți face ca utilizatorii să le efectueze direct din Google My Business.

Activați funcția de întrebare și răspuns. În acest fel, utilizatorii vor putea pune întrebări. Unele întrebări frecvente pot fi: "Locurile sunt adaptate pentru mobilitate redusă?", "Vindeți x produs?" sau "există un schimbător de copii în băi?" Trebuie să rețineți că orice utilizator le poate răspunde pentru dvs.

Răspundeți la recenzii. Numărul de recenzii primite este foarte important în ceea ce privește poziționarea, de aceea încurajează clienții să le scrie. Răspundeți întotdeauna cu educație și respect, indiferent dacă sunt pozitive sau negative. Nu încercați să raportați negative sau să nu lăsați recenzii false pozitive, deoarece Google vă poate penaliza.

Postați frecvent. Mențineți-vă profilul actualizat cu noutăți și oferte, astfel încât utilizatorii și Google să vadă că sunteți încă activ.

Solicita Consultanta!