SMS Marketingul A Murit! Traiasca SMS Marketingul!

26.11.2019

Departe de a fi mort și îngropat, dus la dispariția sa prin canale și aplicații de mesagerie alternative, marketingul SMS este viu și bine, cu un rol puternic încă de jucat în furnizarea de mesaje de marketing.
Chiar în timp ce unele corporații continuă să înțeleagă impactul valoros pe care îl poate avea marketingul SMS, nu există pur și simplu niciun alt canal de marketing care să fie aproape garantat de un client. Și, din moment ce SMS-urile funcționează pe toate telefoanele celulare, înseamnă că un mesaj de marketing poate fi văzut în fiecare SMS livrat.
În plus, este în continuare cea mai ușoară, cea mai omniprezentă formă de comunicare disponibilă și este nemulțumită să o utilizezi ca canal, necesitând o atenție continuă minimă, oferind în același timp o opțiune de oprire ușoară celor care nu doresc să fie deranjați. Spre deosebire de e-mail, care trebuie să atragă atenția unui client în timp ce concurează cu o serie de distrageri, orice mesaj SMS care poate ajunge poate fi răspuns rapid în câteva secunde sau respins.

Efectuarea de diligență (date) cuvenită
Cu toate acestea, simpla trimitere a mesajelor de marketing prin SMS nu este suficientă, mai ales că devine din ce în ce mai dificil să se evidențieze numărul mare de mesaje de marketing care bombardează oamenii prin panouri publicitare, TV, ziare, radio, e-mail, social media și publicații tipărite. Cheia pentru utilizarea eficientă a marketingului prin SMS este să vă amintiți că relevanța crește răspunsul. Este imperativ ca organizațiile să utilizeze o strategie bazată pe date și să încerce să înțeleagă ceea ce face ca mesajul lor de marketing să fie relevant pentru piața pe care o vizează.
Mai mult, datele sunt importante atât pe piață, cât și în mesaj. Fără asta, companiile aruncă doar noroi pe un perete deja murdar.
Pentru a rămâne în fața concurenței, organizațiile trebuie să înțeleagă datele lor, modul în care reprezintă piața lor și apoi să-și adapteze mesajul pentru a fi relevante. De asemenea, este important să folosiți feedback-ul din campanii pentru a perfecționa și a optimiza ceea ce face cineva. Aceasta permite sistemului să se autoregleze și să continue să servească mesajele potrivite pe piața corespunzătoare, crescând rata de răspuns și îmbunătățind conversia.
Acestea din urmă nu trebuie să fie dificil de realizat. De fapt, oferirea unei opțiuni "răspuns da acum acum" în cadrul mesajului este ușor de integrat. Dacă clientul răspunde favorabil la un mesaj, acesta nu trebuie să se supună dificultății de pierdere a timpului de a-l furniza din nou. Acest lucru permite companiilor de servicii financiare, de exemplu, care dețin propriile date și știu deja foarte multe despre clientul lor, să trimită pur și simplu un mesaj SMS cu un nou produs oferind cererea unui răspuns "da", iar apoi se pot angaja cu acel client prin centrul lor de apeluri.
Moment potrivit, persoană potrivită
O altă cheie esențială pentru realizarea cu adevărat a potențialului și potențialității marketingului prin SMS este să ajungi la momentul potrivit sau să fie cât mai aproape posibil. Momentul nu este niciodată perfect pe țintă, iar ceea ce este relevant astăzi este posibil să nu fie pe deplin așa de mâine, dar asta nu înseamnă că mesajul nu trebuie trimis.
De exemplu, trimiterea unui mesaj de marketing care oferă un împrumut înainte și după ziua de plată poate fi momentul potrivit, în timp ce trimiterea acestuia în ziua de plată (de obicei la sfârșitul lunii) poate să nu fie cel mai bun moment pentru întreaga audiență. Cu toate acestea, în acest caz, mesajul de marketing ar trebui de fapt trimis de trei ori pentru a juca mediile, atât timp cât răspunsul justifică costurile.
Desigur, a face bine SMS marketing nu este simplu și nu ar trebui să fie făcut într-un mod de spray-și-rugăciune întâmplătoare. Cu toate acestea, recompensele folosirii cu adevărat a acestui canal de marketing omniprezent eficient fac bine să merite efortul.

Articol publicat in bizmag.co.za