Parametri chatbot

20.08.2020

10 parametri de monitorizat pentru a beneficia la maxim de ChatBot.ChatBots este, fără îndoială, cel mai discutat subiect de către experții de marketing digital din ultimii doi ani. Iar motivul este suficient de clar. Datorită sistemelor avansate de inteligență artificială și capacității lor de a simula conversații tot mai antrenante, ChatBots este acum capabil să ofere asistență, să difuzeze știri și informații, să activeze serviciile la cererea utilizatorilor și să îndrume clienții prin procesul de achiziție.

Implementarea unui ChatBot în strategia dvs. de marketing înseamnă, prin urmare, schimbarea completă a modului în care interacționați cu publicul. Nu mai vorbim de avantajele rezultate în ceea ce privește reducerea costurilor și capacitatea de a oferi un serviciu activ pentru clienți 24 de ore pe zi și 7 zile pe săptămână.

Acestea fiind spuse, este important să subliniem un aspect fundamental. Dacă este adevărat că puterea ChatBots constă în automatizarea tuturor activităților lor și în capacitatea de a avea conversații într-o autonomie totală, este adevărat că este încă software, și cât de important este să monitorizezi o serie de indicatori cheie pentru a înțelege dacă calea parcursă este cea potrivită.

Iată o listă de 10 valori care trebuie ținute sub control pentru a vă asigura că ChatBot-ul dvs. poate oferi cea mai bună experiență pentru clienți:

1.Numărul total de utilizatori atinși: este inutil să îl ocoliți, în Marketing procentele sunt importante și pentru a verifica validitatea tuturor valorilor și a crește baza de cunoștințe ChatBot este necesar să avem un număr total substanțial de utilizatori.

2.Durata medie a sesiunii: atingerea unui număr corect de utilizatori nu este totul. De asemenea, este important ca durata conversației dintre bărbat și ChatBot să fie satisfăcătoare. Durata medie a sesiunii depinde de sectorul în care își desfășoară activitatea compania și de sarcinile încredințate ChatBot-ului: dacă acestea din urmă sunt destinate să răspundă la întrebările clienților, durata conversației va fi în medie mai scurtă; dacă trebuie să ia comenzi sau să spună o poveste, interacțiunea va dura mai mult.

3.Erori și defecțiuni: este important să monitorizați constant conversațiile pe care utilizatorii le au cu ChatBot, pentru a înțelege când apar probleme și, în general, când ChatBot nu poate răspunde.

4.Număr de sesiuni pentru fiecare utilizator: această măsură este strict legată de "natura" ChatBot; dacă scopul său este de a vinde produse sau servicii, un număr mare de sesiuni poate însemna că utilizatorul este foarte interesat. În schimb, dacă funcția ChatBot este să ofere informații sau să ofere asistență, multe sesiuni pot denota capacitatea slabă a asistentului virtual de a răspunde satisfăcător și de a satisface solicitările utilizatorilor.

5.CTR (faceți clic pe rate): Acesta este raportul care indică cât de des interacționează persoanele care vizualizează ChatBot cu acesta. Rata de clic (CTR) poate fi utilizată pentru a măsura performanța asistentului virtual și va deveni un indicator din ce în ce mai important în viitorul apropiat, când serviciile de asistență și procesele de vânzare vor fi gestionate complet de ChatBots.

6.Utilizatori activi și utilizatori ocupați: există o diferență uriașă. Primii vor primi și citi pur și simplu mesajele trimise de ChatBot, cel de-al doilea va conversa cu asistentul virtual într-un mod mai implicat. Este important să monitorizați interacțiunile ambelor categorii pentru a înțelege cum să îmbunătățiți nivelul de experiență al utilizatorului și să le implicați mai mult.

7.Solicitări complexe și conversații dificile: este important să monitorizați cum se comportă ChatBot-ul atunci când se ocupă de conversații neliniare. Măsurarea numărului de ori ChatBot prezintă semne de confuzie și analizarea individuală a fiecărui caz poate fi utilă pentru a împiedica acest lucru din nou în viitor.

8 Viteza de răspuns: un aspect foarte important de menținut mereu sub control este capacitatea ChatBot de a răspunde întotdeauna în timp util. În mare parte, succesul acestor asistenți virtuali se datorează capacității lor de a răspunde instantaneu și în orice moment. În consecință, trebuie să rulați periodic teste specifice sau să interacționați cu ChatBot-ul deseori pentru a vă asigura că totul funcționează la maxim.

9.Pași de conversație mai mult sau mai puțin numeroși: dacă scopul ChatBot este crearea emoțiilor, implicarea interlocutorului și aprofundarea interacțiunii cu el, conversația trebuie să fie mai lungă. În schimb, dacă scopul este de a oferi răspunsuri directe, conversațiile vor fi mai scurte.

10.Ciclu de viață al fiecărei interacțiuni: Acest indicator depinde și de motivul pentru care a fost creat ChatBot. De exemplu, dacă scopul este de a permite utilizatorilor să plaseze comenzi prin intermediul asistentului virtual, este important ca datele și informațiile să fie păstrate până când clientul primește comanda. Dacă ChatBot oferă actualizări zilnice, va trebui să fie setat cu o anumită rată de păstrare a datelor și informațiilor.

În acest moment, întrebarea apare spontan. Pentru a monitoriza toate aceste valori și analiza datele rezultate, este necesar să utilizați mai multe instrumente și să combinați diferitele rezultate împreună?

Marketing Digital Mobil SRL