MovieTelling: marketingul viitorului în 5 puncte

20.12.2019

Oamenii adoră videoclipurile, în special le vizionează de pe smartphone-ul lor. Consumul video mobil crește cu 100% în fiecare an, iar 92% după vizualizare le partajează cu alte persoane.
Urmând această tendință, oferim un instrument inovator, Movietelling, care combină conținut multimedia și garantează rate de conversie ridicate.
Dar ce este exact? Acestea sunt principalele sale caracteristici.

PUNCTUL 1 - StoryTelling, predecesorul său. Companii de top precum IBM, Microsoft sau NASA cunosc foarte bine avantajele povestirii (Coca Cola a construit chiar și un teatru în Las Vegas pentru ca angajații săi să își explice viața prin această resursă). Și Nike, Ikea sau MacDonalds, printre multe alte companii, folosesc deseori această strategie în campaniile lor: spune o poveste.
Și povestirea permite ca mesajul să fie ușor înțeles, transmis fără dificultăți și să genereze empatie și apropiere între brand și interlocutor imediat. Povestea a devenit o poartă largă pentru a accesa consumatorul și acum MovieTellling își propune să facă un pas mai departe pentru a răspunde acestei nevoi.

PUNCTUL 2 - Videoclipul, în esență. Timpul pe care îl petrecem vizionând videoclipuri online a crescut rapid la nivel mondial: o medie anuală de 32% între 2013 și 2018. Și se estimează că creșterea va continua exponențial în viitor.
Suntem din ce în ce mai audiovizual și, în plus, imaginile ne provoacă mai mult impact - ne amintim 80% din ceea ce vedem și 20% din ceea ce citim. Acesta este motivul pentru care povestea se adaptează la formatul vizual pentru a ajunge la public: dacă până acum ceva timp, cuvântul scris a reprezentat mijloacele majoritare pentru ca brandurile să-și facă cunoscute "istoria" lor, acum MovieTelling mută Storytelling-ul în limbajul vizual

PUNCTUL 3 - Mobilul, protagonistul. Utilizatorii vizualizează din ce în ce mai mult conținutul printr-un ecran mobil. Conform datelor Statcounter GlobalStats, 55% dintre oameni utilizează un smartphone sau o tabletă pentru a naviga pe Internet.
Pentru a răspunde acestei nevoi, MovieTelling se adaptează 100% la formatul telefoanelor mobile: oferă conținut vertical și cu lățimea ecranului smartphone-ului (deși poate fi vizualizat și de pe un computer desktop sau de pe un ecran de televiziune).

PUNCTUL 4 - Emoția, în ochiul uraganului. Structura care are un istoric și capacitatea sa de a emoționa utilizatorul sunt fundamentale în MovieTelling, deoarece prin intermediul videoclipului clientul trăiește senzații mai mari și este legat mai puternic de brand.
Videoclipul este un mod vizual de comunicare care în sine este capabil să afecteze mai mult decât o poveste citibilă. În plus, în călătoria consumatorului, permite strângerea de noi experiențe și construiește o relație mai durabilă și mai semnificativă cu el.

PUNCTUL 5 - Experiența este multimedia. Există platforme care vă permit să creați MovieTellings personalizate, să le gestionați și să le partajați automat. În plus, fac posibilă combinarea videoclipurilor cu alte conținut multimedia (link-uri, texte, fotografii ...) pentru a spori participarea utilizatorilor și a crea experiențe mobile complete pentru mobil

Afla mai multe