Moduri de a gestiona datele clienților

17.07.2020


Moduri de a gestiona datele clienților și de a construi relații de durată

Gestionarea informațiilor despre clienți reprezintă o strategie avantajoasă pentru a stabili o conexiune puternică cu aceștia, bazată pe angajament și comunicare. Veți putea să le cunoașteți comportamentele și obiceiurile și să luați decizii în consecință.

În acest articol, veți afla de ce Permission Marketing este esențial pentru a segmenta și comunica cu clientul dvs. (Primul pas strategic al marketingului convergent): analizați audiența dvs. și gestionați-le datele pentru a le converti în clienți recurenti.

1. CRM pentru a ne ajuta să construim o relație de lungă durată cu clienții

- CRM PLATFORM: locul în care stocăm cele mai critice date în timp ce comunicăm cu clienții. Gândiți-vă să creați o familie și să cumpărați o casă, în același timp creând o relație solidă cu clienți fideli, avem nevoie de un CRM.

- ALGORITHM ADA vă permite să gestionați datele clienților dvs. și să înțelegeți comportamentul acestora pentru a extrage informații valoroase și a crea conținut experiențial care să le facă să se simtă unice. De asemenea, veți putea identifica ce contacte sunt mai dispuși să cumpere.

- COLECTAȚI INFORMAȚII DE VALOARE DE LA CLIENTII dvs. POTENTIALI, astfel încât sa fiti sigur ca va aleg. Imaginează-ți cât de speciali s-ar simți dacă ți-ai aminti ziua de naștere și le-ai trimite e-mailuri cu o reducere de 25% sau dacă i-ai invita să mănânce într-un restaurant! Este un mod minunat de a-i determina să se întoarcă la tine și să te recomande prietenilor și familiei!

- INFORMAȚII PRIVIND CALITATEA DE LA CLIENTI POTENțIALI, astfel încât aceștia să devină loiali și să vă aleagă mai probabil. Faceți-i să se simtă de parcă vă pasă. Imaginați-vă cât de speciali s-ar simți dacă le-ați trimite un e-mail cu o reducere de 25% care își sărbătorește ziua de naștere în restaurantul lor preferat! În acest fel, aceștia va vor recomanda brandul și altora.

2. Pregătiți fisa unui client și importați-o într-un CRM

- Creați o FISA pentru fiecare utilizator și sursa de achiziție folosind un fișier .xls sau .csv. Fiecare utilizator va avea preferințe și obiceiuri diferite, în funcție de canalul utilizat.

- Înainte de a începe comunicarea, IMPORTAȚI ACEST LISTA ÎN CRM pentru a segmenta clienții în diferite grupuri de contacte.

3. Asigurați-vă că își dau acordul

- CEA MAI IMPORTANTĂ REGULĂ ÎN JOCUL COMUNICĂRII DIGITALE este că toți clienții dvs. potențiali sa vă autorizeze, să le procesati datele, prin completarea formularelor de contact.

- Obținerea CONSENTULUI EXPLICIT de la potențialii dvs. clienți este obligatorie, înainte de a le trimite orice comunicare în scopuri publicitare sau promoționale sau de cercetare de piață.

- VERIFICĂ CONSENSUL CÂND IMPORTATI LISTA. În ADA, este esențial consimțământul pentru comunicarea de marketing și profilare. De asemenea, ADA poate gestiona achiziția de consimțământ pentru divulgarea către terți, precum și procesarea datelor sensibile, în funcție de nevoile companiei.

- ADA ESTE 100% IN CONCORDANTA CU GDPR. Dacă persoanele de contact nu ne furnizează datele lor sau preferă să dezactiveze comunicările (adică dezabonări), ADA ne înștiințează imediat!

4. Verificați e-mailurile

- VERIFICAȚI CONTACTELE Dvs. de email. Toate e-mailurile dvs. trebuie verificate înainte de a fi trimise, deoarece acestea pot compromite reputația și calitatea bazei de date.

- ÎNCEPEȚI VERIFICAREA adreselor de e-mail ale contactelor dvs. Cel mai bine ar fi să o faceți, după ce ați finalizat procedura de import și înainte de prima dvs. campanie de marketing prin e-mail.

- REPETATI ACEASTA PROCEDURĂ PERIODIC, adică de fiecare dată când adăugați un grup nou de contacte sau lansați o nouă campanie de e-mail. În acest sens, veți păstra baza de date curată, sigură și actualizată.

5. Segmentați-vă clienții în grupuri

- CREAȚI GRUPE DIN DATELE ACHZITIONATE. Segmentati contactele în diferite grupuri sau liste; pentru a transmite clienților dvs. cel mai bun conținut pe care îl preferă în prezent.

- GESTIONATI EFECTIV DATELE CLIENTULUI. O bază de clienți bine organizată vă permite să trimiteți mesaje personalizate fiecărui segment, conducând astfel la creșterea ratelor de conversie.

- Fiecare segment este diferit. Fiecare segment are nevoie de un tratament diferit și de un mesaj personalizat; din acest motiv, ar trebui să fie poziționat în grupul corespunzător.

- CUM SĂ SEGMENTATI GRUPELE? Fiecare tip de client aparține unui grup diferit din baza de date. Fiecare grup va avea comportamente și nevoi diferite. Prin urmare, veți trimite o comunicare separată fiecărui grup.

Doriți să gestionați datele clienților dvs. și să perfecționați segmentarea?

CU NOI POTI!

Marketing Digital Mobil SRL