Inteligență artificială - Revoluția uimitoare în email marketing

06.05.2021
AI - revolutioneaza email marketing
AI - revolutioneaza email marketing

Printre toate celelalte platforme de marketing digital, valoarea marketingului prin e-mail este mai mare decât oricând. Când vă gândiți la marketingul prin e-mail în 2021; inteligența artificială trebuie să facă parte din ea.

Posibilități și oportunități interesante în platformele de marketing.

Utilizarea AI în marketing a obținut o recunoaștere imensă. Fără îndoială, putem spune că inteligența artificială va fi atuul în marketingul prin e-mail

AI a fost crucială pentru personalizarea consumatorilor, colectarea datelor și soluții eficiente de marketing în ultimii ani. Indiferent de industrii, companiile sunt dornice să învețe și să practice tehnologiile AI pentru a îmbunătăți strategiile de marketing prin e-mail.

Cum AI poate remodela marketingul prin e-mail?

Odată cu inteligența artificială, campaniile prin e-mail au devenit mai distincte și adaptate. Pe măsură ce valoarea AI în marketingul prin e-mail prolifrează; liderii și specialiștii în marketing trebuie să vină cu abordări distincte care ar putea fi relevante pentru mărci.

Tehnologia AI este incredibil de utilă, deoarece poate prelucra date chiar mai repede decât o ființă umană. Marketing AI ajută, de asemenea, specialiștii în marketing să înțeleagă rapid ce elemente ale unei campanii de e-mail funcționează și care trebuie modificate. Deoarece tehnologia AI crește rapid, aceasta va ghida campaniile prin e-mail în diferite moduri.

Pentru a construi un subiect puternic:

Subiectul unui e-mail are o semnificație considerabilă în aspectul campaniilor de e-mail. O linie de subiect de e-mail de succes va ieși în evidență în cutia poștală a destinatarului, încurajându-i să facă clic și să citească textul. Pe de altă parte, linia incorectă a subiectului ar fi derulată și omisă, sau vizualizată ca spam și blocată în dosarul nedorit.

Este nevoie de un redactor profesionist pentru a veni cu o linie de subiect atrăgătoare dacă agentul de marketing practică forma convențională de marketing prin e-mail. Dar AI va face lucrurile mai confortabile și mai ușoare. Diferitele algoritmi utilizați de AI ar genera o linie de subiect atractivă care atrage publicul vizat și are ca rezultat rate de clic mai mari.

Engagebay a raportat că 64% dintre oameni au spus că deschid e-mailuri pe baza relevanței subiectului. Un studiu realizat de OptinMonster a afirmat că 47% dintre destinatarii de e-mailuri decid să deschidă un e-mail pe baza subiectului, iar 69% dintre destinatari au declarat că au raportat e-mailuri numai pe baza subiectelor. Aceste statistici te fac să crezi în subiect; fără efort puteți atrage atenția destinatarilor cu o linie de subiect.

AI poate stabili momentul potrivit pentru a trimite un e-mail

Timpul este cel mai semnificativ aspect pe care marketerii trebuie să-l ia în considerare înainte de a trimite un e-mail. Timpul mediu petrecut de un american citind și răspunzând la e-mailuri este de 11,2 ore pe săptămână. Marketerii ar fi, de asemenea, atenți la ritm. Este o sarcină pentru marketeri să afle calendarul fiecărui prospect..

Permițând o mai mare personalizare în marketing cu AI

Raportul Contentstack a constatat că 53 la sută dintre specialiștii în marketing au declarat că personalizarea comunicării prin e-mail cu clienții a dus la o creștere mică până la substanțială a veniturilor. E-mailurile generice sau nepersonalizate atrag mai mult publicul.

Nivelul de bază al personalizării este popular în marketingul prin e-mail, dar AI a crescut posibilitățile pentru marketingul prin e-mail personalizat. Prin utilizarea algoritmilor complexi, datele clienților și învățarea automată ar ajuta marketerii să înțeleagă comportamentul viitor pe baza interacțiunilor din trecut și a tendințelor datelor. Prin utilizarea AI, specialiștii în marketing pot sugera produsele anumitor clienți pe baza interesului. Ar ajuta marketerii să creeze mesaje personalizate.

Un alt studiu realizat de OptinMonster a afirmat că 90% dintre specialiștii în marketing cred cu tărie că personalizarea poate defini viitorul.

Inteligența artificială stimulează marketingul prin e-mail în două forme principale:

Creșteți rentabilitatea investiției: soluțiile de marketing prin e-mail bazate pe AI pot îmbunătăți ratele de deschidere și ratele de clicuri, vă pot ajuta să obțineți mai multe venituri din e-mail și să oferiți mai multe randamente din timpul petrecut în campaniile de marketing prin e-mail.

Reduceți costul: platformele de e-mail bazate pe AI fac, de asemenea, proiectarea campaniilor de succes mai simple, mai puternice și mai ieftine, reducând semnificativ timpul necesar personalului pentru a crea conținut pentru programele de marketing digital. Capitalul inițial pentru instrumentele de marketing prin e-mail AI ar fi ridicat, dar poate ajuta marketerii să genereze campanii eficiente așa cum este planificat.

Articol preluat din freewebsubmision.com

Marketing Digital Mobil SRL