3 factori câștigători pentru a atrage atenția utilizatorilor

12.08.2020

Când vine vorba de reclame pentru smartphone-uri, creierul nostru le prelucrează mult mai rapid. 67% dintre utilizatori necesită doar 0,4 secunde pentru a vizualiza un anunț pe smartphone-ul lor și mai puțin de 1 secundă pentru a-l procesa. Acestea sunt rezultatele studiului realizat de Mobile Cognition Research, pentru care au fost utilizate tehnici de analiză precum urmărirea ochilor și electroencefalograma.

Din acest motiv este esențial să captezi atenția utilizatorului din primul moment. În trecut, relația digitală a mărcilor cu publicul era în cea mai mare parte de pe desktop, dar în prezent, mai mult de 90% din interacțiuni provin din smartphone-uri. Prin urmare, companiile trebuie să își adapteze comunicarea în funcție de comportamentul "utilizatorilor de telefonie mobilă", a căror atenție este din ce în ce mai limitată. Totuși, obiectivele sunt clare: implicarea și păstrarea.

Care sunt elementele necesare pentru a atrage atenția?

- Culoare. Este esențial să-l încorporăm în mesaj, deoarece este primul lucru pe care creierul îl detectează, între a zecea și a suta milisecundă.

- Simplitate. Există două elemente care trebuie luate în considerare: reclama și platforma cu care este prezentată utilizatorului. S-a demonstrat că cel mai eficient mod de a face acest lucru este fie să afișați un anunț complex într-un mediu curat, fie un simplu anunț într-un mediu complex. Aceste combinații sunt cele care generează cel mai mare impact.

- Mișcare. Studiul arată că mișcarea poate genera mai multă emoție, motiv pentru care anunțurile care încorporează videoclipuri creează un răspuns emoțional mai mare decât un anunț static.

Cu toate acestea, majoritatea videoclipurilor nu își exploatează complet potențialul. Cele mai eficiente trebuie să aibă următoarele caracteristici:

- Captează atenția prin culori, fețe și texte. Acest lucru face mai ușor pentru creier să se concentreze pe mesaj.

- Conține subtitrare. Sunt esențiale, având în vedere că 85% din anunțurile de telefonie mobilă sunt afișate fără audio. Textele împiedică utilizatorul să redirecționeze atenția.

Alte formate care obțin rezultate pozitive:

- Cuburile 3D, controlul vocal și realitatea augmentată garantează atenția utilizatorului până la 46 de secunde. În acest sens, tehnologia este un aliat pentru a crea experiențe memorabile care au un impact emoțional semnificativ.

- Combinarea unei acțiuni externe cu smartphone-ul generează o predispoziție mai mare la cumpărare. Online și offline merg mână în mână.

- Gamificarea, și mai precis mini-jocurile interactive, sunt percepute foarte pozitiv de public și ajută la generarea de implicare cu brandurile.


Marketing Digital Mobil SRL