Econometria

16.03.2021

Econometria, o abordare statistică a măsurării eficacității marketingului.

Prin utilizarea analizei econometrice, EE a reușit să extragă informații despre comportamentul consumatorilor din propriile date și să evalueze puterea videoclipurilor online pentru mesaje de performanță. Iată cinci tipuri de acțiuni care pot fi acționate pentru marketerii care doresc rezultate similare:

Schimbarea canalelor: modul în care EE a folosit econometria pentru a-și informa pivotul către videoclipurile online

1. Definiți-vă obiectivele de la început

EE a avut o întrebare clară de pus la încercare: ar putea unitatea video digitală să trimită mesaje de performanță dură? Analiza econometrică este la fel de bună ca datele pe care le introduceți. Pentru a vă asigura că obțineți răspunsurile de care aveți nevoie, asigurați-vă că întrebările și indicatorii cheie de performanță (KPI) sunt definiți de la offset.

2. Fii pregătit să-ți regândești strategia de canal

Călătoria de cumpărare se schimbă, schimbându-se și rolul pe care îl joacă diferitele canale în conducerea deciziilor de cumpărare. Căutarea poate fi prima destinație la cercetarea produselor, nu doar ultima. Și videoclipul digital poate oferi mesaje eficiente de performanță. Fiți gata să vă regândiți mixul de canale pentru a reflecta schimbările în comportamentul consumatorilor pe baza unor perspective econometrice.

3. Adoptați o abordare mai holistică a măsurării

Consumatorii trec din ce în ce mai mult între platforme și dispozitive, iar mărcile au nevoie de o strategie de măsurare omnicanală pentru a se potrivi. Folosind analiza econometrică, specialiștii în marketing pot obține o viziune holistică a rentabilității investiției în întreaga activitate digitală, precum și a informațiilor granulare în funcție de canal. Aplicați aceste învățături pentru a vă optimiza planificarea media și investițiile în consecință.

4. Descoperiți impactul mesajelor dvs.

Cu econometria, agenții de publicitate pot testa și construi o imagine mai detaliată a impactului diferitelor mesaje creative și de mesagerie: ceea ce determină vânzările sau construirea mărcii, ceea ce reduce și ce nu. Pentru cei care doresc să conducă clienți potențiali și conversii, luați în considerare instrumente precum YouTube for Action pentru a ajunge la publicul care a căutat termeni specifici legați de afacerea dvs. cu îndemnuri importante la acțiune.

5. Când vine vorba de date, priviți înapoi pentru a merge mai departe

Analiza econometrică nu este doar o modalitate de a măsura impactul pe termen scurt al marketingului dvs. digital; poate fi, de asemenea, utilizat pentru a extrage o mare valoare din datele dvs. existente. Pentru agenții de publicitate care doresc o imagine de ansamblu istorică a performanței canalului, a eficienței mesageriei și a comportamentelor consumatorilor în evoluție, analiza econometrică oferă o modalitate cantitativă și fiabilă de a informa deciziile de planificare strategică pe termen lung.

Rhys Davies / martie 2021

Marketing Digital Mobil SRL