Despre Marketing Mobil

29.08.2020

Mobile marketing

Ce este marketingul mobil?

În primul rând, o definiție rapidă: marketingul mobil este arta de a-ți comercializa afacerea pentru a atrage utilizatorii de dispozitive mobile. Când se face corect, marketingul mobil oferă clienților sau potențialilor clienți care utilizează smartphone-uri informații personalizate, sensibile la timp și la locație, astfel încât să poată obține exact ceea ce au nevoie atunci când au nevoie, chiar dacă sunt în deplasare. Se poate spune că mobilul este viitorul marketingului, dar într-adevăr era mobilă a ajuns deja. Dacă nu implementați un fel de strategie de marketing mobil, sunteți deja în urmă!

Cum funcționează marketingul mobil?

Marketingul mobil constă în reclame care apar pe telefoane mobile, tablete sau alte dispozitive mobile. Formatele de anunțuri de marketing mobil, personalizarea și stilurile pot varia, deoarece multe platforme de socializare, site-uri web și aplicații mobile oferă propriile opțiuni de anunțuri mobile unice și personalizate.

De ce ai nevoie de o strategie de marketing mobil

Afacerea dvs. are nevoie de o strategie de marketing mobil din același motiv pentru care aveți nevoie de un computer și acces Wi-Fi - aceasta este epoca în care trăim! Mergeți în jurul oricărui oraș important și veți găsi mai mult decât câțiva oameni cu chipuri lipite de ecranele smartphone-ului lor. Conform rapoartelor recente, 40% din timpul de internet al utilizatorilor este petrecut pe dispozitive mobile, ceea ce înseamnă că pur și simplu nu este o opțiune ignorarea creșterii dispozitivelor mobile.

Câteva alte statistici interesante de marketing mobil:

80% din timpul dispozitivului mobil este petrecut pe aplicații, aplicațiile de joc consumând cel mai mare procent din timpul aplicațiilor

Oamenii răsfoiesc cu 70% mai multe pagini web pe tablete decât smartphone-urile

Ratele de conversie cu amănuntul sunt de 2,2% pe tablete, considerabil mai mari de 0,7% pe smartphone-uri, dar ratele tradiționale de conversie pe PC sunt încă mai mari, de 3,3%

Căutările mobile au crescut cu 200% de la an la an în 2012

Se estimează că dispozitivul mobil va depăși desktopul în 2014

Mobilul este aici pentru a rămâne, iar dacă previziunile sunt corecte, va fi în curând eclipsând utilizarea desktopului. Dacă nu aveți încă o strategie de marketing mobil, este timpul să începeți.

Tipuri de strategii de marketing mobil

Există o varietate sănătoasă de strategii de marketing mobil. Genul care funcționează cel mai bine pentru afacerea dvs. va depinde de industria dvs., de publicul țintă și de buget.

Marketing bazat pe aplicații: aceasta este publicitatea mobilă care implică aplicații mobile. În timp ce 80% din timpul mobil este petrecut implicat în aplicații, nu trebuie să creați singur o aplicație pentru a intra în acțiune. Servicii precum Google AdMob îi ajută pe agenții de publicitate să creeze anunțuri mobile care apar în aplicații mobile terțe.

Facebook permite, de asemenea, agenților de publicitate să creeze anunțuri care sunt integrate în aplicația mobilă Facebook. Anunțurile de postare promovată mobil de la Facebook se integrează atât de perfect cu fluxul de știri Facebook, încât utilizatorii nu își dau seama adesea că se uită la reclame.

In-game mobile marketing , platforme de tip "free to play", se referă la anunțurile mobile care apar în jocurile mobile, ca în exemplul de mai jos. Anunțurile în joc pot apărea ca ferestre pop-up banner, anunțuri imagine cu pagini complete sau chiar anunțuri video care apar între ecranele de încărcare.

Coduri QR: codurile QR sunt scanate de utilizatori, care sunt apoi duși pe o anumită pagină web la care este atașat codul QR. Codurile QR sunt adesea aliniate cu gamificarea mobilă și prezintă un element misterios, deoarece utilizatorii care le scanează nu știu întotdeauna exact care gaură de iepure sar în jos.

Marketing bazat pe locație: anunțurile mobile bazate pe locație sunt anunțuri care apar pe dispozitive mobile bazate pe locația unui utilizator în raport cu o anumită zonă sau companie. De exemplu, anumiți agenți de publicitate pot dori ca anunțurile lor mobile să apară numai atunci când utilizatorii se află pe o rază de o distanță de 1 km din activitatea lor.

Anunțuri de căutare mobile: acestea sunt anunțuri de căutare de bază Google create pentru dispozitive mobile, de multe ori cu extensii suplimentare cum ar fi clic-pentru-apel sau hărți.

Anunțuri imagine mobile: anunțuri bazate pe imagini concepute pentru a apărea pe dispozitive mobile.

SMS: marketingul prin SMS implică captarea numărului de telefon al unui utilizator și trimiterea de oferte text. Acest lucru este considerat oarecum pasat.

Dacă sunteți gata să incepeti și să optimizați campaniile de marketing mobil, consultați lista noastră de instrumente de marketing mobil de care aveți nevoie.

Marketing mobil: campanii îmbunătățite Google Ads

Pe 12 iulie, Google a lansat Campanii îmbunătățite pentru toți utilizatorii Google Ads, integrând opțiuni de publicitate mobilă cu reclame clasice Google Ads online (cunoscute anterior drept Google AdWords).

Campaniile îmbunătățite permit agenților de publicitate să își gestioneze sumele licitate pentru anunțurile Google pe diverse dispozitive într-o singură campanie, în loc să facă campanii separate pentru mobil sau desktop. Agenții de publicitate Google pot pur și simplu să preia anunțurile de căutare Google pe care le folosesc deja și apoi să seteze sume licitate pentru a le ajusta pentru dispozitivele mobile. Pentru a crește sumele licitate pentru dispozitivele mobile, utilizatorii pot seta o ajustare pozitivă a sumelor licitate, cum ar fi + 20%, și invers - o ajustare a sumelor licitate de -10% reduce suma licitată cu 10% pentru dispozitivele mobile.

Este în interesul Google să faciliteze marketingul mobil pentru agenții de publicitate - Google generează o cantitate mare de venituri din anunțurile mobile.

Campaniile îmbunătățite Google permit agenților de publicitate să gestioneze cu ușurință sumele licitate pe dispozitive, locații și timp. Unii agenți de publicitate pot alege să liciteze mai mult pentru utilizatorii de pe dispozitivele mobile care se află într-o anumită gamă a magazinului lor sau pot dori să liciteze numai pe dispozitivele mobile în timpul orelor de deschidere ale magazinului lor, iar Campaniile îmbunătățite fac din aceasta o posibilitate ușoară pentru agenții de publicitate.

Extensii pentru anunțuri mobile Google

Crearea de anunțuri de căutare mobile cu Google vă permite, de asemenea, să profitați de noile extensii de anunțuri mobile de la Google, care includ funcții precum:

Link-uri pentru site-uri mobile: link-urile de site-uri mobile ușurează utilizatorilor de telefonie mobilă să sară la anumite pagini ale site-ului dvs. fără să se rătăcească. Linkurile către site sunt utile în special în marketingul mobil, deoarece sunt mult mai convenabile pentru utilizatorii de pe dispozitive mobile.

Ce este publicitatea mobilă?

Extensie de anunțuri mobile clic-la-apel: extensia clic-la-apel pune un buton "apel" direct sub un anunț. Făcând clic pe buton generează automat numărul de telefon al unei companii pe dispozitivul mobil al unui utilizator.

În timp ce această extensie de anunț la îndemână le permite utilizatorilor să intre în contact cu compania dvs. și să conducă utilizatorii pe pâlnia de conversie, este mai bine să apară extensia de anunț mobil cu clic pentru apelare numai atunci când afacerea dvs. este deschisă și poate răspunde la telefon.

Extensii de apeluri mobile Google Ads

Oferte Google pentru mobil: extensia de anunțuri mobile Oferte Google permite agenților de publicitate să posteze o ofertă de reducere sau un cupon sub anunțul lor. Aceste oferte speciale pot capta atenția utilizatorilor care altfel ar putea ignora un anunț.

Faceți clic pentru a descărca extensia de anunț: extensia pentru clic pentru a descărca este similară cu clic pentru a apela, doar în loc să generați un număr de telefon, făcând clic pe butonul "descărcați", îi duceți pe utilizatori la pagina de descărcare a pre - aplicație selectată.

Faceți clic pentru a descărca extensii de anunțuri mobile

Extensii de anunțuri locale: extensiile de anunțuri locale sunt probabil cele mai importante extensii pentru mobil, având în vedere că 1 din 3 căutări mobile au intenție locală. Având în vedere câte căutări mobile sunt întrebări care caută o soluție locală, marketingul mobil local trebuie să fie un aspect cheie al strategiei dvs. pentru mobil.

Extensiile de marketing mobil local implică adesea un număr de telefon sau o legătură către Google Maps.

Cele mai bune practici de marketing mobil

Cateva sfaturi rapide de marketing mobil pentru a vă asigura că profitați la maxim de dispozitive mobile.

Fii clar și concis: dispozitivele mobile au ecrane mici, ceea ce înseamnă că cuvintele ar trebui folosite cu ușurință. Anunțurile aglomerate și aglomerate vor conduce doar utilizatorii să deruleze. Când vine vorba de dispozitive mobile, este mai bine să păstrați lucrurile simple.

Optimizați pentru local: asigurați-vă că nu uitați că 1 din 3 căutări mobile au intenție locală. Utilizatorii folosesc adesea dispozitive mobile pentru a completa interacțiunile lor imediate - unde este cea mai apropiată benzinărie? Există o cafenea din apropiere care are wi-fi? Optimizați pentru marketingul mobil local pentru a vă asigura că vă aliniați la întrebările utilizatorilor.

Luați în considerare publicul dvs.: tipul de public pe care sperați să îl atingeți ar trebui să influențeze tipul de anunțuri mobile pe care le utilizați. Sunt jucători? Apoi încercați să profitați de anunțurile din joc. Sunt tineri și cu cunoștințe tehnice? Mesajele promovate pe Facebook pe mobil ar putea fi mai probabil să le atragă atenția.

Experimentati cu diferite strategii: Există o mulțime de locuri pentru experimentare atunci când vine vorba de marketing mobil. Nu vă fie teamă să testați unele extensii de anunțuri cu campaniile dvs. îmbunătățite Google Ads - încercați extensia de anunțuri Google Offers sau extensia cu clic pentru apelare și vedeți cum funcționează pentru dvs.

Analizați rezultatele: experimentarea este excelentă, dar nu are rost să încercați noi tehnici dacă nu urmăriți rezultatele pentru a vedea ce funcționează și ce nu. Încercați programul AdWords pentru a vedea cum funcționează anunțurile dvs. PPC pentru mobil.

Marketing Digital Mobil SRL