7 curiozități despre impactul Storytelling

12.09.2020
THE Best Tool - Storytelling
THE Best Tool - Storytelling

Eficacitatea Storytelling este cunoscută de toți:


1) Atrageți rapid atenția

2) Stârnește emoții

3) Rămâne în minte

4) Este contagios și viral

5) Face învățarea intuitivă, rapidă și ușoară

6) Promovează identificarea și apropierea

7) Vă permite să vă amintiți și să învățați prin exemple.

Ceea ce vrem să facem astăzi este să vă oferim date despre utilizarea povestirilor care vă vor surprinde:

- Nici Banca Mondială, nici Pentagonul, nici NASA nu pot rezista puterii poveștilor: de ani de zile aceste organizații de prestigiu își învață echipele să spună povești. Și același lucru este valabil și pentru companii precum IBM, Microsoft, Google, SAP, Greenpeace, McDonald's sau Deloitte, pentru a numi doar câteva.

- Revista Smith, dedicată povestirii în toate formele sale (își grupează poveștile în categorii precum "viața digitală", "muncă" sau "fericire"). În propunerea lor, toată lumea este invitată să participe, să asculte și să contribuie cu propriile povești personale. Inițiativa "Memorii cu șase cuvinte", povești simple spuse în șase cuvinte, a avut un succes răsunător.

- Majoritatea oamenilor consideră că o poveste este bună când este lungă. Dar nu este întotdeauna cazul. Vă amintiți produsul de curățare Mastro Lindo? În anunț, personajul ajunge într-o casă murdară [abordare și conflict], curăță [acțiune pentru schimbare și rezultat] și pleacă. O narațiune scurtă și puternică, dar eficientă.

- Cu ani în urmă, Coca Cola a inaugurat Lumea Coca-Cola din Las Vegas, care găzduiește un adevărat teatru dedicat povestirii digitale.

- Mai multe universități din întreaga lume oferă instruire care vizează înțelegerea și valorificarea la maximum a acestui format: subiecte, cursuri și masterat (de exemplu, Școala IEBS) dedicate stăpânirii artei povestirii.

- În urmă cu zece ani, Volkswagen a lansat campania "Povești cu gândac: o colecție de povești trăite împreună cu un gândac", colectând povești despre modul în care modelul de mașină iconic a fost locul primului sărut, al unei nașteri norocoase sau al unei nopți. călător. Brandul a atins astfel unul dintre scopurile cruciale ale oricărei povești: să capteze nu numai atenția, ci și emoția.

- Tactica secretă a lui Barack Obama? Cunoscut în trecut ca "povestitorul-șef", Obama a fost întotdeauna conștient de impactul unei povești bune. În Statele Unite, atât democrații, cât și republicanii se bazează pe terți pentru a scrie poveștile de viață ale candidaților lor.

Și nu numai asta .. oameni celebri precum Bono din U2, Steve Jobs sau George Clooney folosesc acest instrument în discursurile lor, ca o armă infailibilă de seducție. Ai observat asta?

Marketing Digital Mobil SRL