Cum să comunici în perioadele de coronavirus

01.05.2020

Trecem prin perioade excepționale, incerte, când mulți oameni sunt neliniștiți și în afara centrului. În acest context, care este cel mai potrivit pentru acțiunile noastre de marketing?

Ar trebui să lăsăm deoparte comunicarea cu publicul nostru? Și vânzarea produselor sau serviciilor noastre?Coronavirusul nu ar trebui să pună capăt legăturii cu publicul, dar este adevărat că mesajul trebuie să țină cont de această nouă situație. Iată câteva recomandări pentru comunicarea corectă în aceste zile rare:

  1. Nu ignorați criza. Comunicarea dvs. nu poate fi deconectată de ceea ce se întâmplă în întreaga lume. Dacă nu menționați starea de excepționalitate prin care am trecut, mesajul dvs. va provoca respingere. În funcție de cazul dvs., puteți alege să publicați o declarație sau să vă referiți mai indirect la pandemie.
  2. Pune-ți bobul de nisip. Gândește-te la alții, la clienții tăi, la societate. Este timpul să contribuiți, fie cu cuvinte de încurajare, fie cu inițiative de solidaritate care ajută comunitatea să depășească această încetinire. Dacă poți, oferă resurse și servicii gratuite de la compania ta. Două exemple: ziarul El País pune la dispoziție gratuit întregul conținut, iar Microsoft lasă echipele deschise, un instrument pentru lucrul în echipa.
  3. Caută participarea. Probabil, potențialii dvs. clienți (sau o parte din ei) nu vor avea niciodată atât timp cât acum. Este o oportunitate bună să comunicați cu ei și să încurajați contactul și participarea pe canalele dvs. Consolidă legătura cu publicul tău
  4. Scurt și rapid. Mesajul în perioade de criză trebuie să fie clar și simplu, și să fie, de asemenea, agil și concentrat. Este de preferat ca acțiunile pe care le propuneți să fie rapide și simple
  5. Mergeți mai departe. Mulți oameni sunt neliniștiți și temători de scenariul actual. Gândește-te cum se vor simți sau cum se vor simți și anticipează-le nevoile. Ce fel de informații au nevoie? Cum puteți rezolva dilemele lor? Care sunt riscurile pe care și le pot asuma și unde îi puteți ajuta? Lansați reflecții și folosiți toate instrumentele la îndemână: video, fotografii, infografie.
  6. Păstrează-ți stilul. Unul dintre pericolele din aceste situații este faptul că companiile își schimbă tonul și stilul comunicării. Nu fiți tentat: utilizatorul trebuie să recunoască mesajul pe care îl lansează marca dvs., iar dacă sunteți consecvent, veți câștiga

Marketing Digital Mobil SRL