CRM - Customer Relationship Management

25.05.2021

CRM - Customer Relationship Management, reprezintă un set de strategii, politici și tehnologii destinate atragerii, reținerii și fidelizării clienților.

Departamentul de Marketing este unul dintre principalii beneficiari ai utilizării unui sistem CRM în organizație, întrucât accesează datele înregistrate în soft - cu scopul de a-și cunoaște mai bine clientela și pentru a înțelege evoluția pieței. Angajații departamentelor de marketing sunt mai mult decât consumatori de rapoarte și analize din programul CRM, ei folosesc diverse funcționalități pentru managementul activității. În CRM, "marketingul" își segmentează clienții și lansează campanii de marketing personalizate. Aceste campanii sunt planificate, executate și urmărite tot cu ajutorul aplicației. Pentru a înțelege mai eficiența campaniilor de marketing vs. bugetul investit, rezultatele sunt extrase din programul de relații cu clienții. Funcționarea integrată a departamentelor de marketing și vânzări este un obiectiv important al multor organizații, fiind atins cu ajutorul sistemului CRM.

Soluțiile CRM online găzduite în cloud funcționează corespunzător și în lipsa unei administrări dedicate.

Un sistem CRM in cloud are următoarele avantaje:

• Dezvoltare mai rapidă

• Actualizări automate

• Reducerea costurilor

• Accesibilitate de oriunde, pe orice dispozitiv

• Creșterea colaborării

Anumiți furnizorii de soluții CRM și-au specializat aplicațiile pe diverse verticale de business. Astfel, sunt disponibile pentru utilizatori, soluții CRM pe diverse domenii de activitate, cum ar fi pentru call center, servicii financiare, medical, telecomunicații, imobiliare, retail, producție industrială sau asigurări. Aceste sisteme oferă funcționalități generale CRM, dar acoperă și fluxurile de business specifice fiecărui domeniu de activitate.

Scopul unei aplicații CRM este de a unifica interacțiunile unei companii cu clienții acesteia și de a valorifica informațiile pe care le obțin despre aceștia. Un sistem CRM susține atragerea celor mai profitabili clienți și generarea de noi oportunități pe clienții existenți.

Sistemul CRM poate fi personalizat pentru orice afacere. 75% dintre consumatori preferă ca firmele să utilizeze informații personale pentru a îmbunătăți experiența cumpărăturilor, iar studiile recente arată că mai mult de două treimi din consumatori sunt dispuși să furnizeze mai multe informații personale pentru a primi un serviciu personalizat.

Tehnologia SAAS (Software as a service) a democratizat piața de software, făcând mai accesibile și mai multe soluții, pentru a îmbunătăți managementul general al afacerilor. Cu date disponibile de la orice dispozitiv în timp real, beneficiile sunt imediate atât în ​​ceea ce privește productivitatea, cât și securitatea. Investiția este mai mică pentru flexibilitatea totală într-o lume în care aproape 100% dintre companii au acces la internet. Sursa consultata: Wikipedia

Marketing Digital Mobil SRL