Convergent Marketing ,5 greșeli pe care nu trebuie să le comiți

11.10.2019

Convergent Marketing® este responsabil pentru unificarea celor mai avansate tehnologii de comunicare, cu scopul de a ajunge la utilizator mai eficient și de a obține o interacțiune de succes, care culminează cu mai multe comenzi de achiziție.

Cu toate acestea, nu toate companiile exploatează această metodologie în același mod: unele aspecte de neglijare, care, în cele mai multe cazuri, nu sunt atât de dificil de luat în considerare.

5 greșeli comune făcute în aplicarea Convergent Marketing®

REȚEA SOCIALĂ: a fi acolo sau a nu fi acolo. Se vorbește, desigur, despre necesitatea de a fi prezent pe social media (în fiecare zi în lume există aproximativ 3,26 miliarde de persoane care accesează social media de pe dispozitivele lor mobile) și despre cum să se comporte în aceste locuri.

De cele mai multe ori, companiile nu investesc resurse suficiente pentru a oferi servicii în aceste magazine virtuale. Și cel mai rău este că de multe ori imaginea pe care ei o transmit despre ei înșiși nu este autentică și asta generează un fel de neîncredere în rândul utilizatorilor, care simt rapid lipsa autenticității. Prin urmare, eșecul a servit.

GENERAREA CONȚINUTULUI: calitate sau cantitate? 80% din conținutul oferit de companii ar trebui să ofere informații utile și valoroase, în timp ce doar 20% ar trebui să fie destinate conținutului corporativ. Dar ritmul frenetic al timpurilor recente a determinat multe organizații să-și umple canalele cu comunicații plate, care nu încântă sau nu au un efect pozitiv asupra consumatorului.

Pentru a obține un impact mai mare, este esențial ca brandul să poată excita prin conținut video și, mai ales, prin povești captivante (povestiri) în care utilizatorul să se poată identifica cu ușurință.

LUME MOBILĂ. Ecranul mic. Dacă trei sferturi din populație vor fi "numai mobile" până în 2025, este surprinzător că și astăzi există companii care ignoră sau nu includ strategii de marketing și comunicare pentru dispozitive mobile.

Site-urile web au un design receptiv, capabil să se adapteze ecranului smartphone-ului? Se utilizează o tehnologie care face dificilă navigarea pe dispozitivele mobile? Există ferestre pop-up care întrerup sau perturbă utilizarea conținutului?

MĂSURARE: fără analiză. Pentru a ști dacă o strategie de comunicare este cea potrivită, este esențial să extragem datele întregului proces pentru a măsura și evalua eficacitatea inițiativelor. Dar multe companii neglijează acest element sau nu reușesc să stabilească care valori (sau KPI) sunt cele mai relevante pentru fiecare caz în parte.

Nu trebuie uitat faptul că o măsurare corectă ajută la luarea deciziilor cu o precizie mai mare, crește eficacitatea acțiunilor și favorizează, printre alte avantaje, versatilitatea companiei în urmarea tendințelor pieței.

AUTOMATIE: productivitate. Generăm conținut prețios, suntem activi pe rețelele de socializare și ne răspândim mesajele prin smartphone, ce lipsește? Procesele de comunicare complexe care vă permit să interacționați eficient cu utilizatorul necesită astăzi o cantitate mare de resurse.

Automatizarea este un element important în strategiile Convergent Marketing®, deoarece garantează o productivitate mai mare și permite conținerea investițiilor care ar putea destabiliza compania. Inteligența artificială oferă soluții complete și profitabile nu numai în ceea ce privește economisirea de timp și bani. În cazul chatbots-urilor, vă permite să dezvoltați experiențe de implicare pentru utilizator prin conversații simple în limbaj natural