Conținut vertical experiențial

26.06.2020

Cum să vă încântați clienții cu un conținut vertical experiențial

Doriți să știți cum să vă emoționați clienții în Campanii de marketing digital? În această postare vă vom explica în profunzime modul în care puteți utiliza marketingul emoțional și conținutul vertical convergent pentru a avea mai mult succes în campaniile dvs. de social media și de e-mail marketing. Vei putea să-ți încânte clienții cu experiența Conținut vertical, ajungând la subconștientul lor, prin tehnicile MovieTellings și StoryTellings.
Veți înțelege de ce Vertical Content poate traversa ecranul pentru a face potențialul dvs. client să se îndrăgostească, așa cum am văzut în al treilea episod al ciclului Convergent Marketing On Air Webinars.
1. De ce este cheia pentru a vă excita clienții?
- PUTEREA MARKETINGULUI EMOTIONAL: Marketingul a devenit emoții. la douăzeci și patru de imagini pe secundă. În cinema, vorbim despre puterea imaginilor de a canaliza emoțiile prin cadre de 24 de imagini consecutive pe secundă. În marketing, același lucru se întâmplă, avem puterea de a ne excita potențialii clienți și de a crea o experiență (produs și marcă) pe care nu o vor uita niciodată. Cum? Spunându-le o poveste care îi mișcă și îi face să se simtă complici în complot.
- Ce se întâmplă CÂND ESTE CAZul? Vei crea o necesitate pentru potențialul tău client, care nu-l mai avea înainte sau care se gândea de ceva vreme și acum îl simte mai real.
"Obiceiurile noastre în calitate de consumatori s-au schimbat datorită Smartphone-ului și conținutului vertical și experimental"

- S-au schimbat HABITURILE CONSUMATORILOR: obiceiurile consumatorilor s-au schimbat datorită smartphone-ului și conținutului vertical și experimental. Și, odată cu aceasta, modul în care comunicăm. Formatul și conținutul influențează modul în care potențialul nostru client percepe experiența despre brand.

-EMOȚIONAL DE LA MOBIL: Metodologia noastră de marketing convergent se bazează pe trecerea de la mobil la rețelele sociale, unde clienții noștri potențiali își petrec cea mai mare parte a timpului, folosind conținut vertical. Aceasta este cheia pentru a crește conversiile imediat.

- Povestiți o INTAMPLARE: Puteți spune o poveste printr-un MovieTelling sau StoryTelling. Va fi foarte eficient pentru a motiva conducerea să ia o acțiune.

2. Evoluția către conținut convergent și vertical pentru a avea impact și a vă excita clienții

- SNAPCHAT a fost rețeaua socială de pionierat în crearea de povești verticale pentru a împărtăși momente unice și de neuitat în 2011. O etapă care a pătruns în Marketingul Digital și a marcat calea de a converti clienții, creând un nou concept și un format de conținut, Conținut vertical și experimental.

- FACEBOOK a încercat să cumpere Snapchat, deoarece era conștient de revoluția pe care o va provoca consumatorul. Cu toate acestea, nu au ajuns la un acord. Astfel, Facebook a cumpărat Instagram în 2012, încorporând Conținutul Vertical cu 9:16 de povești pentru a fi încântat.

- TIKTOK Față de această eroare, TikTok a apărut în 2017, bazată exclusiv pe conținut emoțional, creând amintiri din muzica și experiențele conținutului vertical.

3. Ce este conținutul experiențial și vertical?

- EXPERIENȚA CONȚINUTULUI este rezultatul cognitiv dintre brand și potențial client, în care intervine partea emoțională, vizuală, textuală, care încearcă să provoace o reacție din plumb prin conținut. Dacă reacția este pozitivă și apar emoții, se creează o legătură emoțională între brand și client.

-CUM PERCEPEM CONȚINUTUL? Modul în care percepem conținutul influențează experiența, de aceea trebuie să avem grijă de aspectul acestuia. Aceasta este cheia pentru ca acesta să ne prindă și să ne ducă mai departe către procesul de cumpărare. Este vorba despre conversie prin emoționant și știind să comunici corect mesajul cu un MovieTelling sau StoryTelling.

"Informațiile pe care le primim sunt mai interesante dacă sunt în format vertical. Este ceea ce cunoaștem drept conținut vertical. "

- ADAPTĂ CONȚINUTUL FORMATULUI VERTICAL: Plumbul va percepe informația pe ecran complet, într-un mod confortabil, fără întrerupere, făcând-o să pară prinsă și complet încântată de experiența conținutului.

- CREAȚI UN MESAJ IMERSIV care să capteze atenția clientului potențial mai eficient și mai concis. Impactul va fi imediat. Vei ieși în evidență de concurență, provocând reacții și emoționând potențialul nostru client.

- CAUZATI O REACȚIE: Conținutul vertical provoacă o reacție plină la stimuli vizuali și generează o nevoie, cu posibilități mai mari de conversii imediate.

- Clienții voștri vor face legătura cu marca: clienții dvs. vor simți o parte a mărcii dvs. cu fiecare microcontent și punct de reper. Atât de mult, încât vor dori să împărtășească experiența lor incredibilă de conținut vertical pe rețelele de socializare, acesta va fi primul pas pentru a deveni ambasadori ai mărcii.

4. Cum să creați campanii de marketing digital mai eficiente cu conținut vertical experiențial?

- CONȚINUTUL VERTICAL ESTE STARUL CAMPANIEI TĂI: În MovieTelling, conținutul vertical este principalul protagonist al poveștii. În el, mesajul este scurt și concis (minimum 15 secunde și maxim 30 secunde). Tonul său direct, care încurajează acțiunea, mergând în punctul slab al Persoanei Cumpărătorului, punând întrebări gânditoare. Acest lucru va determina impactul să fie imediat.

- UTILIZAȚI FORMATUL 9:16: Pentru MovieTellings și StoryTellings, este esențial să ocupați 100% din spațiul ecranului și să capturați avantajul, fără întreruperi, făcând ca mesajul să se oprească mai mult, fiind mai clar.

- UTILIZARE POVESTE: StoryTelling vă va ajuta să spuneți povestea care este dezvăluită și să îi faceți pe clienții dvs. potențiali să împărtășească experiența.

- PLANIFCA un STORYBOARD: Pentru MovieTelling și StoryTelling, trebuie să planificăm un Storyboard. Care este povestea pe care o vei spune? Ce tip de fotografiere veți utiliza pentru a face mesajul mai eficient și a trece pe ecran pentru a-l încânta pe potențialul dvs. client?

- PUTEREA SUPERĂ A IMAGINILOR. Trebuie să țineți cont de puterea superioară a imaginilor sintetice pentru a transmite un concept cheie al mărcii, în StoryTelling va predomina

Omogenitate vizuală și cromatică ca personaje principale din istoria mărcii dvs., pentru a da coeziune și putere mai mare mesajului.

- SLOGANUL DEFINESTE PERSONALITATEA CONȚINUTULUI: În cazul dvs., conceptul mesajului definește ceea ce dorim să transmitem cu conținut vertical, atât cu StoryTelling, cât și cu MovieTelling. Și este faptul că microcontentele și cuvintele cheie atrag atenția la prima vedere, afectând direct creierul reptilian. Va fi eficient atunci când va reuși să incite și să motiveze conducerea pentru a duce la îndeplinire o acțiune.

Doriți să vă creați propriul MovieTelling și StoryTelling pentru a avea succes

din campania dvs. de Marketing Digital?

Marketing Digital Mobil SRL