Continul vertical - Smartphonul

22.04.2020

Conținut vertical: pentru că strategia de marketing nu se poate descurca fără el

Tema conținutului vertical este prezentă în agenda agenților de marketing și a profesioniștilor în comunicare, dar, în mare parte, este trecută cu vederea. Și nu este clar de ce. Analizând combinația dintre numărul de persoane care consultă smartphone-ul în poziție verticală și timpul mediu de utilizare (1.), s-ar părea că conținuturile verticale sunt ingrediente indispensabile ale unei strategii moderne de marketing și comunicare

1. 98% dintre proprietarii de smartphone-uri îl consultă în poziție verticală, 94% din timpul de utilizare. Sursa: Mobile Marketer, MOVR (Raport de prezentare mobilă)
Conținutul destinat utilizării verticale pare a fi consecința naturală a schimbării obiceiurilor oamenilor. L-am putea defini rezultatul trecerii de la ecranele desktop tradiționale la cele mai mici ale smartphone-urilor.
O percepem ca utilizatori: răspândirea rapidă a dispozitivelor mobile și dependența din ce în ce mai mare de rețelele sociale - acum complet mobile - plasează mărcile în necesitatea de a oferi oamenilor - clienților și non-clienților - mesaje de comunicare în cel mai potrivit format. Și, astăzi, în majoritatea cazurilor - în special în momentul primului contact - un conținut pare să satisfacă două caracteristici precise: să fie vizual - utilizarea imaginilor și / sau a videoclipurilor - și perfect consultabil de către smartphone (2.).

2. În Italia Audiența digitală italiană totală a ajuns la 43,3 milioane de utilizatori unici lunari în ianuarie 2020, conectați de dispozitivele detectate - PC-uri, tablete și smartphone-uri. Din detaliile de pe dispozitivele utilizate, 10,4 milioane de utilizatori cu vârsta de 2 ani și peste au fost online prin PC, în timp ce 30,5 milioane de adulți au fost online prin Smartphone și 4,5 milioane de către Tablet. Smartphone-urile și tabletele ajung aproape la 80% din populație. Domeniul dispozitivelor mobile este, de asemenea, copleșitor, în ceea ce privește timpul mediu zilnic de persoană: 4 ore 30 vs. 1 h 15 din buc. Sursa: Audiweb

Dacă brandurile ar neglija aceste indicații simple, s-ar pierde un pact tacit cu utilizatorii bazat pe calitatea interacțiunii, pe regulile de utilizare și, prin urmare, pe lăsarea unei amintiri pozitive a experienței trăite. Până la urmă, cum te-ai simți ca marketerii să nemulțumești o audiență care este deja deosebit de distrasă și care tinde să fie infidelă față de brand?

Dar, pentru a nu obliga oamenii să rotească ecranul dispozitivului lor, este necesar să se organizeze atunci când vizionează un mesaj de comunicare. Crearea unui plan editorial complet pentru cele mai populare rețele de socializare sau asigurarea faptului că site-ul este perfect "receptiv" nu pare a fi suficiente cerințe pentru a garanta brandului o prezență "mobilă".

Formatul vertical este, prin urmare, o oportunitate excelentă pentru comunicarea corporativă.

Prin umplerea ecranului cu texte scurte, imagini și videoclipuri, probabilitatea de distragere a utilizatorilor este redusă. În plus, conținutul vertical folosește elemente care favorizează narațiunea vizuală cu o poveste navigabilă sau un videoclip în format 9:16 - nu va fi o coincidență faptul că media socială a momentului profită de această combinație -. În plus, dacă sunt optimizate, Landing Page și e-mail sunt, de asemenea, conținut vertical util pentru generarea și hrănirea contactelor.

Cu toate acestea, noile formate necesită o schimbare de mentalitate.

Marketerii, creativi și experți în comunicare trebuie să-i privilegieze și să se angajeze să găsească modalități de a spune o poveste cu Mobile "în minte". Într-adevăr, întreaga strategie trebuie concentrată pentru a câștiga un nivel de conducere vizibil pe noile piețe verticale.

Pentru Convergent Marketing - metodologia noastră de marketing digital - și ADA X - platforma all-in-one care o însoțește - crearea, distribuirea și măsurarea rezultatelor campaniilor bazate pe conținut autohton pentru Mobile și, prin urmare, în format vertical, este prima regulă. Povești pentru a naviga (StoryTelling), videoclipuri verticale (MovieTelling), Pagina de destinație (Google AMP), E-mailuri optimizate (UpperMail) și ChatBot: întregul sistem de conversații digitale - ceea ce numim Experiență conținut - este proiectat pentru a oferi cele mai bune experiențe. de contact între mărci și oameni. Experiențe emoționale și captivante, deoarece un utilizator care este intrigat mai întâi, apoi mulțumit, este cea mai bună garanție pentru o relație de durată.

Articol publicat de catre:


Antonio Perfido

CMO & Head of Digital | Co-founder at The Digital Box S.p.A

Marketing Digital Mobil SRL