Consumatorii caută articole de Crăciun chiar mai devreme

25.11.2020

Deși nu mulți oameni știu exact ce vor face în ziua de Crăciun din acest an, asta nu înseamnă că consumatorii își părăsesc planificarea festivă până în ultimul moment. De fapt, opusul este adevărat. În anii precedenți, câțiva oameni și-au început cercetările și cumpărăturile devreme, dar majoritatea încep în jurul lunii octombrie. Anul acesta, acest lucru a început chiar mai devreme, interesul Căutării pentru categoriile tradiționale de Crăciun crescând în septembrie. Și, cu cercetările efectuate de Oficiul de Statistică Națională care arată că comerțul electronic crește la peste 30% din totalul vânzărilor cu amănuntul, este momentul ca afacerile să fie prezente la locul potrivit, la momentul potrivit.

De asemenea, merită să ne amintim că mulți dintre acești oameni își vor naviga online și pentru opțiunile de cadouri: nouă din 10 consumatori fac o parte din cercetarea și descoperirea lor pe YouTube, 40% urmând să cumpere rezultatele. ce altceva am văzut.

Categoriile tradiționale de cadouri la domiciliu sunt în creștere

Întrucât cumpărătorii își petrec mai mult timp acasă, se îndreaptă online mai mult și mai devreme în călătoriile de cumpărare, în timp ce caută cadouri. Perioada din martie până în iunie a acestui an a înregistrat cu 41% mai multe căutări legate de consumatorii care au încercat să găsească inspirație decât în aceeași perioadă a anului trecut. Gândurile lor se îndreaptă spre a-și face împrejurimile mai plăcute, cu interes de căutare pentru "așternuturile" și "pernele" cu 25% și, respectiv, 40% din 2019, iar "vesela" este cu 16%. Consumatorii caută, de asemenea, mici luxuri: interesul de căutare pentru "bomba de baie" a crescut cu 36%, iar "pijamalele" au înregistrat o creștere de 42%.

Cumpărătorii caută, de asemenea, modalități de a trimite un anumit spirit festiv prietenilor și celor dragi, acum sunt distanțați social, iar interesul de căutare pentru "împiedică" să crească cu 91%. Utilizați instrumentul Categorii cu amănuntul în creștere pentru a urmări ceea ce se dovedește popular și pentru a surprinde cererea neașteptată.

Rezumat interviu Think with google- Phil Miles, Director of Video & Display Sales,, Google U.K.

Alison Lomax, Director of Lifestyle & Retail Google U.K.
Marketing Digital Mobil SRL