Cei 7 pași strategici ai convergent marketing

26.04.2021

CONVERGENT MARKETING® prinde viață când lumea Mobile, Social Media și Inteligența Artificială converg între ele și rescriu noile reguli de comunicare între mărci și potențialii lor clienți.

În acest sens, CONVERGENT MARKETING® se caracterizează prin interconectarea dintre conținut, canale și flux continuu de date și informații, dând naștere la AdaOnCloud, o singură platformă completă de marketing mobil experiențială. Din acest motiv, suntem mândri că am primit o mențiune de onoare de către GARTNER Technology Consulting.

Cei 7 pași strategici ai CONVERGENT MARKETING® maximizează performanța campaniilor dvs. în AdaOnCloud.

În acest articol vom explica în detaliu care sunt cei 7 pași strategici ai CONVERGENT MARKETING®, necesari pentru a planifica o strategie convergentă și experiențială și pentru a crea campanii în AdaOnCloud. Din acest motiv, în fiecare vineri, începând cu 7 august, veți avea conținut specific și util despre fiecare pas al CONVERGENT MARKETING®. Cei 7 pași ai planului de marketing convergent formează o metodologie pentru a exploata pe deplin gestionarea campaniilor digitale de marketing și comunicare ADA și pentru a obține rezultate de returnare:

1. Studiază-ți publicul cu Managementul datelor clienților

- ÎNȚELEGI NECESITĂȚILE POTENȚIALILOR CLIENȚI. Primul pas înainte de crearea unei campanii în AdaOnCloud este Managementul datelor clienților: identificați și segmentați publicul. Este modalitatea de a garanta diferența și de a vă asigura că lucrați cu publicul potrivit înainte de a începe să comunicați.

-DESCOPERĂȚI COMPORTAMENTELE ȘI ACEEAȘTI LOR: Veți putea crea o bază de date vie, în care veți începe să aveți străini, dar că, cu filtre personalizate, veți putea avea clienți recurenti și ambasadori de marcă. Pentru a face acest lucru, trebuie să vă asigurați că baza de date respectă GDPR și că e-mailurile sunt verificate.

2. Diferențiați-vă cu conținut convergent și experiențial

- SPUNEȚI POVESTA COMPANIEI DUMNEAVOASTRĂ: Utilizați conținut convergent pentru a spune o poveste experiențială, navigabilă, prin conținut mobil 100%, care vă permite să faceți salt între canale, printr-un videoclip, un document interactiv, un asistent virtual.

- THRILL CU CONȚINUT AUDIOVIZUAL: Cheia este de a genera conținut din videoclipuri corporative verticale de MovieTelling și StoryTelling, foarte vizuale, în care potențialul dvs. client se simte parte a experienței în momentul în care face clic. Nu poate lipsi din calendarul tău editorial!

3. Atrageți atenția publicului dvs. țintă cu Lead Generation

- SEDUȚIȚI-VĂ CLIENTII POTENȚIALI MOMENTUL CARE VIN LA VĂ: Definiți o strategie convergentă de flux continuu de comunicații, bazată pe conținut integrat (magneți de plumb), pentru a cuceri clienții interesați să știe mai multe despre afacerea dvs. și care ajung la pagina dvs. de destinație mobilă.

- ACHIZIȚI PUBLICUL CARE ESTE INTERESAT DE PRODUSELE DUMNEAVOASTRĂ: Planificați campanii Facebook Ads pentru a ajunge la publicul care ar cumpăra cu adevărat serviciile dvs. și să le reimplice.

4. Calificați-vă clienții potențiali cu Scoringul potențialului și analizați-le datele

- ÎNVĂȚAȚI SĂ ascultați și să monitorizați datele: acordați atenție fiecărui comportament și grad de interacțiune cu conținutul pentru a vă califica clienții potențiali. Datele analitice vă vor oferi informațiile despre clienții dvs. de care aveți nevoie!

- ANALIZAȚI METRICA CONȚINUTULUI ȘI CHATBOT: Măsurați cu atenție rezultatele obținute din acțiunile dvs. pentru a afla dacă conținutul dvs. se convertește și dacă Chatbot vă va permite să obțineți oportunități care generează profit.

5. Încurajați relația cu clienții dvs. cu Lead Nurturing

- COMUNICAȚI PENTRU A CREA O RELAȚIE CU CLIENȚII DVS.: Comunicarea la momentul potrivit, cu mesaje definite anterior pentru clienții cu adevărat interesați să afle mai multe, este combinația perfectă pentru a construi loialitate și a crea o relație de durată.

- PREGĂTIȚI CAMPAGNE SMS ȘI E-MAIL CU CONȚINUTURI CONVERGENTE: Oferiți-vă clienților un cadou "suplimentar" în schimbul informațiilor suplimentare despre aceștia, prin sondaje și promoții în campaniile SMS și Mailing. Vă va permite să le cunoașteți mai bine pentru a crea campanii specifice și personalizate.

6. Automatizați procesele campaniilor dvs. de marketing

- CREAȚI O STRATEGIE DE AUTOMATIZARE PENTRU A GENERA OPORTUNITĂȚI: automatizați-vă comunicațiile între marketing și vânzări și creați un flux de comunicare pentru fiecare obiectiv definit anterior și însoțiți-l cu conținut integrat.

-FACEȚI-VĂ CLIENTULUI ALEGERE DIFERITE CĂI DE EXPERIENȚĂ: Fluxul de lucru ar trebui să fie conceput astfel încât clientul dvs. să aleagă calea utilizatorului pe care să o aleagă pentru a-și îmbunătăți experiența și că simt că, într-un fel, au experiență și interacționează cu marca, în funcție de ceea ce decid .

7. Creați fluxuri de conversație cu clienții dvs. cu un Chatbot

-CONVERSIȚI CU CLIENȚII POTENȚIALI ÎN ORICE MOMENT: Apărați întotdeauna la dispoziția clienților dvs., printr-un asistent virtual, care comunică emoțional și îi îndrumă să ia decizia corectă.

-DEFINIȚI CARE VA FI OBIECTIVUL CHATBOT-ULUI: Obiectivele trebuie să fie perfect definite și reflectate sub formă de mesaje automate, cu un ton specific și aparent uman, pentru a crea esența mărcii dvs. Veți putea să vă convertiți potențialii clienți și să vă păstrați clienții prin Inteligență artificială.

Marketing Digital Mobil SRL