Ce nu mai vrea marketingul digital în 2020

28.02.2020


Cum va fi marketingul digital în acest 2020? Tendințele evoluează și cu noul an este clar ce strategii ar trebui să ne luăm la revedere.

4 resurse de marketing digital care vor dispărea în 2020

1. Influencer cu rază medie au orele numărate. Nu este că figura influencer va dispărea complet, doar acele "game medii", adică ceea ce se numără printre influencers foarte faimoși (cei care au milioane de adepți) și microinfluencers (care au puțini adepți și ele sunt concentrate pe o nișă foarte specifică).

Și de ce sunt în pericol de dispariție? Pentru că sunt decafeinizate: nu au un public mare de influențat și nici apropierea (și nici impactul) celor care se concentrează asupra comunităților mici.

Ceea ce valorizează marketingul digital în această cifră de intermediere este că are aceleași valori de marcă și că se conectează într-un mod special cu publicul pe care îl împărtășesc.

2. Este posibil să aveți o abordare organică în rețelele de socializare? În primii ani de existență a rețelelor sociale, conținutul publicat de utilizatori a ajuns la o audiență largă. Și că în 2020 va merge tot mai puțin.

Și, așa cum se întâmplă de câțiva ani, milioanele de postări sunt clasate pe Facebook, Twitter și Instagram, grație publicității. Doriți ca mesajele dvs. să fie vizibile? Poate cel mai bine este să pariați pe o strategie combinată de plată și conținut organic.

Zilele de social media gratuite par să aibă o dată de expirare și este foarte curând. (Dar să nu existe confuzii: strategia de conținut este încă esențială).

3. Sfârșitul publicității intruzive. Probabil că vom continua să vedem pop-up-uri agresive pe Internet care izbucnesc și umplu ecranul sau reclame care întrerup navigarea. Dar ceea ce va fi clar este că până în 2020 această resursă va avea mai multe efecte negative decât cele pozitive. Această publicitate deranjează utilizatorul, care este saturat de informații și generează un efect dăunător asupra mărcii.

4. Personalizare, da sau nu? Dacă ani de zile personalizarea mesajului pentru fiecare tip de consumator a reprezentat aspectul crucial al oricărei campanii de marketing digital, tendința pare să se schimbe.

Motivul este că există o anumită îngrijorare în rândul utilizatorilor atunci când verifică dacă marca are multe informații sensibile despre aceștia. Ce zici de confidențialitatea datelor dvs.? Ce se întâmplă cu intimitatea ta?

În 2020, mesajul pe care un brand îl transmite publicului său va continua să fie personalizat, da (este o resursă foarte eficientă). Dar de acum înainte va fi mai potrivit să optezi pentru discreție atunci când vine vorba de ridicarea acesteia, pentru a evita suspiciunea sau rezistența în rândul consumatorilor.