De ce va depinde experiența consumatorului de AI în 2030?

30.09.2020

Cum va fi experiența clientului într-un deceniu? Va depinde de atitudinea utilizatorilor, de angajamentul companiilor și de modul în care aceștia se raportează.

Prognozele indică faptul că în 10 ani, 69% din deciziile luate după interacțiunea dintre utilizator și companie vor fi luate de mașini inteligente. Acestea sunt concluziile raportului Experience 2030: The Future of Customer Experience (de Futurum Research, sponsorizat de SAS).

Ce gandesc utilizatorii? - Potrivit consumatorilor, cum va fi scenariul economic din 2030? De ce va fi capabilă tehnologia?

- 79% dintre utilizatori se așteaptă să poarte haine tehnologice pentru a-și controla dispozitivele. Haine elegante, bijuterii sau accesorii.

- 80% intenționează să utilizeze asistenți virtuali (Alexa, Google Home, Siri ...) pentru a face cumpărături online sau pentru a-și controla casa inteligentă.

- 8 din 10 își imaginează că acceptă un produs care ajunge prin dronă.

- 81% se așteaptă să interacționeze cu chatbots.

Ce gandesc companiile? - Nu doar utilizatorii își au mintea proiectată spre Inteligența Artificială (AI). Același lucru este valabil și pentru companii. În același studiu, companiile consultate consideră că învățarea automată, analiza predictivă și AI vor fi foarte importante pentru fidelizarea clienților. De asemenea, arată că sunt dispuși să investească în acest tip de tehnologie:

62% dintre mărci investesc în asistenți vocali, 54% în realitate augmentată și virtuală (pentru a arăta caracteristicile și utilizarea produselor lor) și 83% intenționează să investească în tehnologie holografică (există companii care deja utilizare, cum ar fi Louis Vuitton, Roland Garros, Nike sau Coca Cola).

De ce va fi atât de important AI?

> Pentru că oferă un serviciu mai bun pentru clienți

- oferă răspunsuri exacte la problemele utilizatorilor

- le anticipează nevoile

- generează valoare

- este imediat

> Pentru că vă permite să automatizați campaniile

- Marketing Automation vă permite să proiectați campanii foarte eficiente, în care mașinile sunt programate să colecteze în mod inteligent milioane de date disponibile, iar apoi să utilizați aceste informații pentru a trage concluzii care vor îmbunătăți eficiența și profitabilitatea campaniilor viitoare.

> Pentru că favorizează interacțiunile personalizate

- Microsoft, de exemplu, studiază cum să îmbunătățească detectarea emoțiilor clienților săi de către mașini, pe baza interpretării tonului vocii sau a expresiilor faciale. Scopul este de a oferi experiențe mai plăcute, personalizate și mai eficiente prin soluții tehnologice
Marketing Digital Mobil SRL