7 tendințe și predicții de marketing digital pentru 2021

06.01.2021

1.O nouă eră a eticii datelor

Dacă există un lucru pe care l-am învățat anul acesta, este că instrumentele online au fost o adevărată linie de salvare. Pe măsură ce mai mulți oameni intră online, protejarea confidențialității și a datelor este și mai importantă. Oamenii se așteaptă ca mărcile să își protejeze datele și să fie clare cu privire la modul în care le folosesc și la ce oferă în schimb.

Industria se adaptează pentru a satisface nevoile oamenilor și, în 2021, conversația din jurul eticii datelor se va transforma în acțiune pentru multe mărci. Întregul ecosistem digital funcționează numai dacă oamenii pot avea încredere în el. Etica datelor este un proces de alegere a ceea ce este potrivit pentru oameni, mai degrabă decât un nivel de bază de conformitate. Acesta este un subiect complex, dar companiilor le pasă de acest lucru și vor să-l facă bine. La Google, ne gândim la etica datelor ca la o serie de principii care informează tot ceea ce facem.

Un sondaj recent al clienților Google din EMEA a arătat că marea majoritate poartă acum discuții despre etica datelor la nivel de conducere. Unul din cinci afirmă că au creat un centru de excelență pentru confidențialitate - o echipă de seniori axată pe confidențialitatea datelor - care le-a pregătit pentru schimbări de reglementare.

<Matt Brittin Presedintele EMEA Business & Operations ,Google>

Marketing Digital Mobil SRL