3 exemple de Storytelling care vinde

22.01.2020

StoryTelling-urile sunt responsabile de a spune povești. La fel de ușor. Și în ultimii ani, această resursă se desfășoară ca un incendiu printre toate tipurile de companii și organizații, care și-au descoperit marea valoare: de la Spotify, prin McDonald's, NASA, Apple, Coca Cola, IBM, Nike, Airbnb, BBVA sau General Motors

Magia poveștilor funcționează deoarece reușește să se conecteze emoțional cu utilizatorul: creează o identificare între public și protagoniștii anunțului și astfel reușește să genereze o legătură puternică de încredere.

În plus, stortytelling-ul devine viral mai rapid decât orice alt conținut și, mai ales, este capabil să rămână mai mult în memoria oamenilor. De fapt, se estimează că atunci când datele sunt prezentate sub formă de istoric, 65-70% dintre oameni reușesc să le păstreze

3 mărci care pariază cu succes pe StoryTelling:


1.IKEA. Compania suedeză de mobilă este un fan al poveștilor. Așa arată acest anunț, în care o poveste personală (relația dintre un vecin și o rață) servește ca fundal pentru a prezenta produsele, valorile și beneficiile brandului. Îți amintești de el?

https://www.youtube.com/watch?v=jwqhb8QGy6Y


2.ESTRELLA DAMM. La cerveza catalana apuesta año tras año por anuncios que cuentan relatos y que están vinculados a la juventud, al verano y a la vida mediterránea. Es común el estilo desenfadado, la música contagiosa, y una historia donde el producto acaba apareciendo naturalmente en el día a día de las personas.

https://youtu.be/bmI7apQWoqM


3.LOTERÍA DE NAVIDAD. Año tras año la lotería de Navidad consigue atrapar a cientos de miles de usuarios gracias a sus historias. En este ejemplo, el storytelling no solo funciona porque se trata de una historia personal, que transmite valores universales, sino sobre todo, porque ¿quién no es capaz de identificarse con el protagonista del relato? El resultado es la emoción, que es el principal adhesivo de los recuerdos.

https://www.youtube.com/watch?v=ei-_M_3aTyI


Marketing Digital Mobil SRL