11 practici de succes pentru campaniile de Black Friday și Cyber Monday

19.11.2019

Folosiți cuvinte de impact. Anunțurile dvs. trebuie să conțină expresii eficiente, cum ar fi: exclusiv, gratuit, oportunitate, timp, soluție, ușor, garantat, cadou, soluție sau să profitați.

Livrați produse gratuit. "Transportul gratuit" este o strategie de marketing care atrage consumatorii. Prin urmare, este de preferat să creșteți puțin prețul produsului, dar să oferiți livrare gratuită. Puteți garanta, de asemenea, transportul gratuit setând o sumă minimă de achiziție.

Creșteți rata deschisă a e-mailurilor. Începeți de la un obiect de e-mail intrigant și comunicați în avans contactele listei dvs. de mail reducerile și promoțiile care le așteaptă.

Oferiti reduceri cu cifre rotunde. Pariați pe reduceri de 10%, 25%, 50% ... și renunțați la numerele imposibile (14% sau 27% ...) dificil de calculat și care pot face potențialii dvs. cumpărători să dispară. O recomandare: oferiți reduceri de peste 35%, astfel încât clienții să perceapă aceste date ca fiind oportunități de cumpărare unice și inadmisibile.

Interacționati pe social media. Black Friday 2017 a fost comentat până la un milion și jumătate de ori pe rețelele de socializare. Prin urmare, este esențial ca marca dvs. să fie prezentă pe aceste platforme.

Profitați de numărătoarea inversă. Utilizarea unui cronometru de contorizare pe site-ul web sau în campania de e-mail poate da senzația de limită de timp și, prin urmare, poate încuraja achiziționarea. Data de expirare a ofertei creează un sentiment de urgență în cadrul clientului, care va acționa rapid pentru a nu rata o oportunitate "unică".

Interesant. Știm deja că emoțiile sunt un ingredient esențial într-o campanie. Deoarece Black Friday și Cyber ​​Monday sunt concepute pentru a anticipa cumpărăturile de Crăciun, vă puteți referi la aceste date speciale atunci când scrieți mesajul dvs. promoțional.

Stabiliți diferite reduceri. Nu vă limitați la o singură reducere: puteți oferi diferite promoții în funcție de tipul de produs sau de profilul consumatorului (indiferent dacă sunteți membru / abonat sau nu).

Promovati Black Friday și Cyber ​​Monday. Strategiile de vânzare încrucișată pentru aceste două date pot funcționa foarte bine. Oferați promoții legate de consumatori, cum ar fi o reducere dacă aleg să cumpere produse diferite în ambele zile.

Alegeți videoclipul. Videoclipul este unul dintre cele mai atractive formate, ușor de bucurat și extrem de apreciat în special de publicul mai tânăr. Puteți crea videoclipuri publicitare pentru a genera mai multă implicare și a le include pe site-ul dvs. web, blog sau pe rețelele de socializare (nu uitați poveștile!).

Reclamați reducerea într-un mod atrăgător. Jonah Berger în cartea sa "Contagios: De ce lucrurile prind" explică "Regula celor 100", adică dacă produsul costă mai puțin de 100 €, este mai bine să prezentați reducerea procentuală; dacă produsul costă mai mult de 100 €, este de preferat să aplici reducerea în euro. Deși cele două opțiuni sunt exact echivalente, cercetările profesorului Berger arată că cele două modalități de prezentare a aceleiași oferte au un efect diferit asupra consumatorilor. Este întotdeauna mai bine să comunici numărul mai mare, deoarece în acest fel consumatorul va percepe că reducerea este mai mare.