10 motive bune pentru a trece la Convergent Marketing

25.02.2021

Convergent Marketing este conceput pentru a implementa strategii inovatoare de marketing digital prin utilizarea combinată a inteligenței artificiale, a smartphone-urilor și a rețelelor sociale, cu scopul de a crea conținut emoțional și captivant conectat unul cu celălalt.

Există multe motive pentru care Convergent Marketing este din ce în ce mai indispensabil strategiilor de comunicare din era mobilă. Am adunat zece care vă vor ajuta să înțelegeți mai multe despre importanța unei strategii digitale convergente:

1. FIȚI PREZENTI UNDE SUNT OAMENII

Se estimează că trei sferturi din populația mondială de internet (mai mult de 4 miliarde) va fi mobilă doar până în 2025. Ce modalitate mai bună de a vă concentra pe acest canal pentru a avea succes? Convergent Marketing plasează smartphone-ul în centrul modelului său de operare, identificând cele mai eficiente modalități de a ajunge la publicul de interes.

2. DIFERENȚIEREA

Pentru a atrage atenția consumatorului și a ieși din competiție, emoția trebuie să facă parte din mesajul nostru, pentru a crea o legătură durabilă cu oamenii. Mesajul de comunicare atinge puterea maximă prin tonul corect al vocii, al imaginilor și, mai presus de toate, printr-o narațiune vizuală exactă.

3. INFORMAȚII INTERIORE

Stabilirea unei relații prin intermediul rețelelor sociale permite mărcilor să aibă contact direct cu clientul: cunoașterea reacțiilor, gusturilor, obiceiurilor de consum. Toate aceste informații sunt esențiale pentru a îmbunătăți interacțiunea cu utilizatorul și pentru a oferi o experiență din ce în ce mai satisfăcătoare și profitabilă.

4. INTERACȚIUNI VOCALE

Strategia principalilor jucători din acest sector (Amazon, Apple sau Google) este foarte clară, iar previziunile privind utilizarea asistenților vocali de către oameni sunt entuziaste. Acesta este motivul pentru care putem spune că comunicarea vocală va fi din ce în ce mai importantă în procesul de interacțiune cu clienții. Convergent Marketing se concentrează în mod decisiv pe conversațiile în limbaj natural cu asistenții virtuali și face acest lucru nu numai pe baza așteptărilor industriei, ci și pe obiceiurile de creștere ale oamenilor. Pe de altă parte, cine nu a trimis niciodată un mesaj vocal pe WhatsApp?

5. AUTOMATIZARE

Una dintre cele mai reușite alegeri ale Convergent Marketing este de a opta pentru automatizarea inițiativelor de comunicare, astfel încât anumite acțiuni să poată fi efectuate în mod sistematic, fără a pierde timpul în sarcini dificile sau ineficiente. În plus, automatizarea permite un risc mai mic de eroare și un control și o monitorizare mai mari a rezultatelor obținute.

6. COMBINAȚIA PERFECTĂ

Să uităm de canalele de comunicare neprofitabile, dar să ne concentrăm asupra celor cu valoare adăugată. Acesta pare a fi mesajul Convergent Marketing pentru a obține cel mai bun răspuns din inițiativele noastre de comunicare. Accentul se pune acum pe cele trei elemente cele mai profitabile și mai puternice pentru interacțiunea cu publicul: inteligența artificială, rețeaua mobilă și socială. Există ceva care să reziste acestei combinații perfecte?

7. ANALIZĂ ȘI MĂSURARE

Acesta este un aspect fundamental pentru Convergent Marketing: măsurarea rezultatelor unei campanii este acum esențială. Nimeni nu se mai poate lipsi de ea. Colectarea, procesarea și analiza datelor utilizatorilor sunt procese esențiale pentru a optimiza oricare dintre acțiunile noastre și pentru a planifica intervențiile viitoare de succes.

8. CHATBOT ÎN ACȚIUNE

Inteligența artificială a făcut posibil ca mărcile să comunice automat cu consumatorii prin intermediul mașinilor. Acestea sunt ChatBots, care, pe lângă faptul că sunt profitabile pentru companie, deoarece economisesc timp și bani, sunt capabili, prin conversații, să dezvolte experiențe captivante pentru utilizator.

9. REȚELE SOCIALE

Facebook, Twitter, LinkedIn, Instagram ... Accesul la rețelele sociale prin smartphone crește în mod excepțional. La nivel mondial, peste 3,256 miliarde de oameni navighează zilnic pe rețelele sociale prin intermediul smartphone-ului sau tabletei lor.

10. TOTUL ÎN UNUL

Deși procesele pe care le-am descris pot fi realizate separat, prin diferite instrumente, unul dintre punctele forte ale Convergent Marketing este de a le realiza într-un mod unificat de pe o singură platformă. Soluțiile de piață care facilitează această opțiune asigură o mai mare coerență și eficiență în proces.

Convergent Marketing - https://www.marketing-digital-mobil.com/convergent-marketing/

Convergent Marketing este un model de operare care asigură interconectarea între canale și conținut. Baza Convergent Marketing este interconectarea dintre conținut, creată în mod nativ pentru mobil și distribuită într-o perspectivă multicanal, oferind utilizatorului experiențe de contact personalizate și interactive, fără întrerupere. Pentru a atinge acest obiectiv, Convergent Marketing valorifică Inteligența mobilă, socială și artificială într-un mod integrat.

Articol publicat de Antonio Perfido pe linkedin in data de 25 februarie 2021

Marketing Digital Mobil SRL